søndag 29. november 2009

Adventstid


Ja, då er adventstida her, men desember byrjer ikkje før tysdag vel og merke. Desember har ein tendens til å bli særdeles travel og som vanleg har eg sagt til meg sjølv at sånn skal det ikkje vere i år!!!

Eg har vaska både her og der, så den biten er delvis unnagjort. Julebøkene er funnet fram til ungane og mykje av julepynten er faktisk på plass kring om i huset. Gjesterommet er rydda (blir fort lagerplass for alt vi ikkje veit kor vi skal plassere), vaska og ommøblert. No er det faktisk plass til nokon der inne. Dei første julekakene baka eg i ettermiddag (kransekakepinnar) og dei er klar til å frysast ned. I år skal eg bake Sara Bernard kaker, for dei er berre kanooooongode.

I år skal eg verkeleg etterstrebe ei roleg adventstid med berre kos, så får vi sjå om eg får det til :) Lese julebøker, bake julekaker og kanskje til og med ha juleverksted. Vi vakna jo opp til ei kvit bygd i dag også - på 1. søndag i advent! Det kunne ikkje klaffa betre. Eg gleeeedar meg til resten av adventstida :)

søndag 15. november 2009

50 års jubileum

Då er skulejubileet over og det vart ein vellukka fest vil eg seie. Utstillinga blei bra og det var mange innom for å sjå på klasseromma og på utstillinga. Festen i idrettshallen gjekk over all forventning. Hallen var stapp full av folk i alle aldrar. Elevane gjennomførte sine songar med glans og alt gjekk på skinner. Det var variert program og noko for ein kvar smak. Programmet varte noko lengre enn vi hadde planlagt, så det var mange trøtte og sultne ungar når festen var slutt kl 20.20. Det gjekk også rimelig fort føre seg her i heimen når ho mor skulle gjere seg klar til middag på hotellet. Eg kom meg no ned til kl 21, klar til middag og dans.

lørdag 14. november 2009

Kulturnatt og skulejubileum

I går var det kulturnatt i bygda. Det var mykje på programmet heile kvelden. Gutane var på Norgespremiere saman med besteforeldra på Jul i Blåfjell. Etterpå var det eventyrstund og deretter open scene på hotellet. Det var mange flotte innslag på hotellet denne kvelden. Alice og nokre andre jenter var ein av dei som hadde "opptreden". Dei dansa ein dans med musikk frå Michael Jackson - kjempebra jobba jenter.
I dag er det også tett program. Det er obligastorisk skuledag i dag, sjølv om det er Laurdag. Svelgen skule feirar sitt 50- års jubileum. Det blir opning kl. 12.30 med skulemusikk og drill.
Kl. 13.00 opnar utstilling på ungdomsskulen og kl 16.00 opnar dørene i idrettshallen. Her blir det underhaldning frå kl 17.00 til kl. 19.30. Etterpå skal alle børnene heim og legge seg medan vi vaksne skal unne oss ein betre middag på hotellet. Gamle kjenningar som Pegasus 1 og Svelgen Swing skal opptre igjen, for første gong på mange år. Eg har trua på at det skal bli ein hektisk men kjekke dag :)

lørdag 7. november 2009

Halvsjuk heile veka

Denne veka har gått vannvittig fort, samstundes som eg har vore uhorveleg sleten. I utgangspunktet trudde eg at eg var sleten grunna rangling og diverse i helga, og at eg rett og slett var blitt for gammal til det her. Etterkvart skjønte eg at eg var nok litt småsjuk ja.
Eg begynte veka med lavtrykk i hovudet, som forflytta seg nedover og blei til lavtrykk + tett nase, som så blei til tett nase + sår hals. Fredags ettermiddag hadde eg rimeleg hes stemme, medan fredags kveld var eg så og seie stemmelaus. Leo prøvde å tvinge i meg noko konjakk, noko som visstnok skal hjelpe på stemma. Eg gjorde nokre (halv)tapre forsøk men berre lukta fekk meg til å vike. Nei fysj!!!! Det fekk eg berre ikkje i meg. Det lukter jo berre heilt gruuuusomt! I dag hoster eg litt, men stemma er delvis tilbake og nasa har fri ferdsel. Kanskje raudvinen i går hjalp :) Det er heilt tydeleg at forkjølelsen er på veg i retur. Men det er litt morosamt korleis litt sjukdom får folk til å rygge unna........no i desse "svineinfluensa-tider".

Vi (les Leo) har no fått jobba litt med utestua i dag medan eg fekk ordre om å halde meg innandørs for å betre helsa (ikkje fordi eg var dårleg til å snekre utestua altså!).Det går seint framover, men det skuldast rett og slett altfor mykje å gjere i vekene, og ALTFOR tidlig mørkt ute. Jaja.............det viktigaste er at vi blir ferdig innan sommaren 2010.
Eg har baka 8 brød, 24 "hastverksbollar" og scrappa litt juledill. Så egentleg godt nøgde med dagen :)

søndag 1. november 2009

Hytte

Sånn dagen derpå er det fint lite eg gidder å ta meg til, så då blir det kun surfing surfing surfing. What a night !!! hjelpes. Skal holde meg laaaangt unna tyrkisk pepper ei stund iallefall. Man får jo så skrekkelig dårlig hukommelse av det også!!!

I dag har eg surfa innom det meste. Det blir mykje hus og hytteblogger for tida då vi (nesten) har kjøpt oss hyttetomt og satser på å ha den ferdig i løpet av neste år. Drømmen er å få til eit hus og og ei tomt som ligner litt på sørlandsidyll, med eit kvitmalt lite hus, steinheller i plenen og masse anna som eg har inni hodet mitt men har vanskar for å formidle i dag :)

her er nokre bilete eg har lagra på maskina mi. Eg har henta dei frå forskjellige nettsider, men gløymt å lagre kor dei er henta i frå.

Portveien 2