søndag 31. mai 2009

"Tour de Bremanger"

I går hadde eg min første rundttur i Bremanger, på sykkel, saman med 24 andre sjeler frå bygda. Ein 9.5 timers kosetur for dei som er 30+, uansett fysisk form. Vi starta i Svelgen, opp Myklebustdalen, til Davik, så til Smørhamn, tok ferga over til Kjelkenes og tilbake til Svelgen igjen. Dette er 3. gang turen blir arrangert, men eg har ikkje vore med før.....så no var det jammen på tide.

Vi starta kl. 09.00 frå sentrum med godt mot. Veret var heilt fantastisk, ikkje ei sky på himmelen og akkurat passe temperatur. Eg fann ut at eg berre måtte sykle med sykkelsko, sjøl om min forige sykkeltur resulterte i fleire fall grunna skoa. No hadde eg riktignok slakka festet noko, så eg fekk iallfall skoen laus om ikkje anna. Eg var også ein smule skeptisk til å begynne rett på motabakkane opp til Myklebustdalen uten noko som helst oppvarming, men det gjekk overraskande bra. Første "etappe" var på 12 km i stort sett motbakke heile vegen. Var faktisk først oppe til første fellespause på 370 m.o.h - bra stigning det på morgonkvisten. Eg trur at treningane på spinningsykkel gjennom vinteren kom til god nytte no.

Vi hadde ikkje barnevakt til gutane, så Leo var følgjebil med 3 gutar i baksete, suppe og anna naudsynt utstyr.På kvart stopp var det gutane og Leo som diska opp med styrkedrikk, vatn, frukt og lappesaker til dei som trengte det.Vi sykla gjennom Myklebustdalen, og møtte på fleire hindringar i vegen som kunne ført til spennande redningsoperasjonar. Nokon mista vannflaska si rett framfor meg, som resulterte i at eg kjørte på den ( eg tenkte berre at no går det til h......) . Andre mista solbriller, niste og sykkelpumpe...............men heldigvis blei det ikkje blodbad av den grunn.


Isane.

Vi hadde ein lite stopp på Isane før vi sette kursen mot Davik og fellesmåltid i 1 times tid. Ved skulen var det langbord og betasuppe med rundstykker. Irene og Marit hadde hakka grønsaker og kokt suppe dagen før, og den smakte berre heilt fortreffeleg.

Lunsjpause på Davik.

Etter lunsjpausen sykla vi mot Gloføykje som var neste fellesstopp. Eg sykla med gutta i front då eg fann ut at det eigentleg var utrulig kjekt for å teste formen litt. Etter kort tid var det faktisk karane som måtte henge seg etter meg, så det var jo moro! Dette stykket av turen er utrulig flott og naturopplevingane sto i kø. Gloføykje må vere den flottaste rasteplassen i kommunen, med majestetiske Hornelen i bakgrunnen. Hornelen er nord-Europas høgste sjøklippe, samt rasteplass for heksene på veg til Bloksberg. =0)

På Gloføykje.

Neste etappe skulle bli litt heftig eit par gonger. Vi sykla først gjennom Skatestraumtunnelen, som er ein undersjøisk tunnel 80 meter under havet, skal sei det gjekk unna ned den bakken! .......og bakken opp att var tung kan man si... men men.... eg kom meg no opp. Langs med Skatestraumen var det motvind heile tida og då vi kom til bakkane og svingane ved Oldeide var motvinden ganske så sterk. Når eg såg dei svingane eg skulle opp, så tenkte eg berre at det der går ALDRI. Eg hadde ein framfor meg opp bakkane, og det var motivasjon nok til å presse meg vidare. Eg forbante meg på at eg SKULLE sykle opp heile bakken. Det blei jo berre brattare og brattare og eg som trudde eg var på toppen når vi runda siste sving, men var vi det? neeeeida - enda ei lang bratt strekke...I MOTVIND! å fy flate kor tungt det var. På slutten av bakken var det ein smal svart tunnel uten lys, i oppoverbakke den også. Å hjelpes så glad eg var når eg var ute av tunnelen og såg rasteplassen der vi skulle ha pause. Eg var opp som nummer 2, så her blei det ei ganske lang pause for å vente på alle, for fleire gjekk opp. Det blåste ganske bra i perioder på denne rasteplassen, så då var det på med vindjakka. Litt action blei det også, då ein av syklistane blei påkjørd inni tunnelen. Det var ikkje noko alvorleg, anna enn eit raudt merke på armen - men det vart no litt å snakke om i pausen om ikkje anna.


Struen.
Ned bakkane og mot neste pause i Struen sykla eg i motvind heile tida. I Struen spiste vi opp resten av betasuppa før vi sette kursen mot Smørhamn. Ferga frå Smørhamn til Kjelkenes tek 40 minuttar, så det var ei laaang pause med småprating og soling på dekk. Siste etappen frå Kjelkenes og inn att til Svelgen var litt tung for beina. Det var bra fart på dei som låg først, og eg hadde sjølvsagt ikkje tenkt å vere dårligere, så eg hang meg på. Langenesbakken var faktisk ein bakke eg ikkje har tenkt så mykje over når eg har gått tur eller kjørt bil der, men jammen var den seig no på slutten. Bakken starta jo omtrent heilt nede med tunnelen ved Eikeland....og varte jo ein evighet. Ned Langenesbakken var desto kjekkare.

Vi var ved Svelgen hotell kl. 18.30, d.v.s 9,5 time etter starttidspunktet. Litt over 6 timer med effektiv sykling og resten av tida gjekk med til pauser og ferge. Eg var godt nøgde med eigeninnsatsen då eg var først på 4 av etappane denne dagen (så sammenlagtseieren er min! hehe). Sjølv om dette ikkje var noko konkurranse, så blei det jo litt konkurranse likevel blant oss som låg først, ingen tvil om det. Men det var jo berre moro det, kjekt å få litt utfordringer og kjekt å merke at formen er bra!

På hotellet samla vi oss til langbord ute og kosa oss med pizza i solsteiken. To Pære cider gjekk ned på høykant og smakte heilt fantastisk godt.

Smågutane fekk leika litt med andedammen (dei falske endene fekk gjennomgå for å sei det slik) og Leo var glad vi var heime igjen! Fleire kommenterte at gutane hadde vore tolmodige som har vore i bil i så mange timer denne dagen. Vi konkluderte likevel med at Leo truleg var den som hadde vore mest tolmodig i den bilen, heilt klart! 3 gutar på 5, 7 og 8 år, full i bananer og sportsdrikk, samtidig som du må kjører bil i timesvis, sakte sakte, bak ein haug med "syklister".

Jaja, uansett.....................det var ein heilt utrulig flott og minnerik tur i fantastisk ver og med fantastisk natur rundt oss. Turen kan absolutt anbefalast på det sterkaste og eg blir gjerne med til neste år også (dersom eg ikkje må vere barnevakt og følgjebil då...)

onsdag 27. mai 2009

Ferdig med eksamen!!!

Jippi.....ein ting til som kan kryssast av på lista over ting som må gjerast før sommarferien. Hadde eksamen innan IKT i dag - ei lita etterutdanning eg har teke dette året - og eksamen gjekk jo faktisk heilt strålande. Har vel aldri vore så lite førebudd til ein eksamen før, men følte eigentleg at eg likevel hadde full kontroll - og jammen santen trur eg faktisk at eg hadde rett. Då eg hadde gått gjennom presentasjonen min så hadde sensorane ingen kommentarar. Det einaste den eksterne sensoren sa var at ho var imponert - så det tar eg som eit GODT TEIKN!

Men jammen er det deilig å vere ferdig med den også, det har liksom vore der i bakhodet.
Og ikkje blei det streik heller :) jaja...............morradagen skal brukast til å lage litt kort kanskje, har nokre i bestilling, så er det spinning kl 20. Laurdag er det "Tour de Bremanger" , noko eg tenkte eg skulle hive meg med på..... får no sjå korleis det går :)

onsdag 20. mai 2009

Ferdig med førelesninga og klar til fest!

Ja, då var gjesteførelesninga mi i Volda over, og det gjekk kjempebra. Eg var ikkje nervøs eingong, så det tyder vel kanskje på at eg var ganske trygg på det eg skulle snakke om. Vi snakka meir eller mindre i eitt i to timer og eg fekk sagt alt det eg hadde tenkt til å seie - trur ikkje eg gløymte noko nevneverdig. Lit spørsmål blei det også på oss .........og skryt fekk vi !!! Det er kjekt å kunne presentere Bremanger kommune på ein slik måte, syne omverda at vi også gjere noko bra!

I dag skal eg i bursdag i Bergen, i 30 års dag til lisjesysta - GRATULERER MED DAGEN HILDE KATRINE! Det blir jo storslått feiring til langt på natt går eg utifra, så det gledar eg meg sjølvsagt til. I den anledning måtte eg sjølvsagt lage eit kort (det i bruntonar). Legg også ved eit anna, litt meir fargesprakande kort, som eg nett har laga ferdig (dersom du trykker på bilete får du ei litt større utgåve av kortet).


onsdag 13. mai 2009

E så happy atte

Jepp. Er i kanonhumør og veldig veldig veldig fornøgd med dagens møte. Vi har hatt foreldremøte i barnehagen i dag. Det i seg sjølv bruker vanligvis ikkje å vere så mykje å rope hurra for, hverken for foreldre eller tilsette. På slike møter sitter vel dei fleste og berre håper på å få gå heim igjen, men denne gongen får eg inderlig håpe at tankane var litt annleis. Annleis er iallefall stikkordet her. Då vi er inne i sluttfasen av eit stort språkprosjekt, så ønskte vi å syne foreldra korleis vi eigentleg jobbar med språk og språkfremjande aktivitetar i barnehagen. Vi lot derfor foreldra bli med på ei lita reise saman med oss, der dei fekk høve til å delta aktivt på ulike språkfremjande aktivitetar. Slikt kan jo skremme vatnet av einkvar, men dei var sporty og stillte opp. Vi styrte sjølvsagt unna songleikar, holde i hendene og slikt, for det kan verkeleg vere ei barriere for nokon. I tillegg til aktivitet synte vi to filmar som omhandla språk hos oss + at vi hadde ein stand med mykje av det materiale vi brukar i kvardagen.

Dette har vore eit møte som dei tilsette har brukt mykje tid på å planlegge og førebu seg til, eg var derfor mektig imponert over kor flinke alle var og kor bra dette gjekk. Det gjekk eigentleg akkurat slik eg hadde tenkt inni mitt hode, ikkje verst berre det (det er sikkert fordi dei har ein slik fantastisk god leder som inspirerer dei og får dei til å yte maks... he he).

Neste veke er det Volda og foredrag for førskulelærerstudentane som står for tur. Då er det eg og Siren som skal til pers :) Det blir jammen spennande det, men sikkert veldig lærerikt for oss begge (og forhåpentligvis for studentane også., hehe....)

søndag 10. mai 2009

oppdatering

Ja, noko tilseier meg at eg bør oppdatere bloggen min, siden det no er ei stund sida sist. Det har (som vanleg den siste tida) ikkje vore stor aktivitet på scrapperommet i det siste. Har laga nokre kort på bestilling, men tok eg bilete av dei før eg leverte dei frå meg? nei :)

Har hatt det så sinnsykt travelt i det siste at eg har ikkje hatt tid til anna enn det høgst nødvendige. Har hatt foreldresamtaler eit par veker no, i tillegg til anna møteverksemd på kveldstid som også skal skrivast referat frå. Dei tre siste dagane i veka som gjekk var eg i Loen på Årsmøte i utd.forbundet. Det kan verke som ein avslappande tilværelse å vere 3 dagar på hotel, men det er eigentleg ganske så hektisk. Det blir ikkje mykje tid til avslapning når ein held på frå kl. 09 til kl. 18.00 kvar dag. Så skal ein vere klar igjen til sosial samankomst kl 19.00. Rimelig travelt men utrulig lærerikt og interessant også, særskild når det kjem så gode debattar ut av det som det gjorde. På dag nummer to gjekk j straumen i tillegg. Den var vekke i frå kl. 07 til kl. 11.30 den dagen, så det blei eit litt annleis årsmøte utan power point, lys og mikrofonar. Men men... lærarar og førskulelærarar er vande med å vere fleksible, så det gjekk heilt strålande faktisk. Eg var i bassenget og tok ein morgendukkert då straumen gjekk, så det var jo ei oppleving i seg sjølv. Då eg kom opp att til rommet og skulle dusje var sjølvsagt vatnet is is is kaldt, så eg gjekk altså med klor i håret heile den dagen, he he... Det var litt fyldigare og ein smule meir flokete enn det bruker, men men.

Dei neste vekene blir vel kanskje ikkje mindre travelt. I morra skal eg til Stasjonen barnehage og planlegge eit føredrag som meg og Siren skal halde i Volda 19. mai. Då skal vi halde føredrag for 2. klasse studentane om språkstimulering i barnehagen. Det skal bli spanande :)
Når eg kjem heim att i morra må eg starte ny planlegging. På onsdag skal vi ha eit omfattande foreldremøte som krev mykje meir førebuing enn vanleg. Eg kan ikkje røpe så mykje meir enn det, siden eg har foreldre som les denne bloggen (berre å glede seg...). Har jo sjølvsagt utsett dette plannleggingsarbeidet, så no hopar det seg opp. Så skal eg til Bergen 20.mai, i 3o års dag til søstern. 26 .mai skal eg ha eksamen og kan ikkje seie eg er heilt førebudd til det heller, men men.... det går vel som ein leik (kremt). Når mai er over er det berre å begynne å summe seg, planlegge sommarfest, lage til diplomar, mapper og digitale portefølgjer til ungane som skal slutte, samt få rydda opp i alle papira på kontor og avdeling før eg sluttar. Eg går på ferie 17. juni og skal i anna stilling frå hausten av, så då må eg levere frå meg eit kontor som er "nåkkelunde" ryddig, og dessuten må eg prøve å fatte nokre ord om det arbeidet som er gjort på huset, slik at etterkommaren klarer å få ei oversikt. Vi driv også og avsluttar et stort prosjekt i kommunen som skal evaluerast og skrivast nokre sider om før eg går på ferie. Når eg tenker meg om har eg faktisk ikkje tid til å vere anna enn på kontoret den neste månaden, he he...
Men men... det er heilt utrulig kva som går.... MEN EG GLEDER MEG TIL FERIEN :)